Appelboom snoeien


Een appelboom wordt vaak in tuinen gebruikt en laten we eerlijk zijn het is ook leuk om appels uit eigen tuin te kunnen plukken en te eten. Maar hiervoor is natuurlijk vakkundig snoeiwerk nodig.

Wanneer de appelboom snoeien?

De appelboom kan het beste worden gesnoeid in de periode januari tot maart als de bloem en bladknoppen tot ontplooiing komen. Een tweede snoei in de zomer is noodzakelijk omdat er door de eerste snoei waarschijnlijk waterlot is ontstaan en deze dient weg gesnoeid te worden. Waterlot zijn de snel opgroeiende takken.

Winterperiode

Bij de snoei in de winterperiode dient er te worden gelet op schurende takken, dood hout en waterlot: deze allemaal wegsnoeien. Zorg ervoor dat de appelboom luchtig en open is. Een open en luchtige boom plukt makkelijker dan een volle boom. Snoei verder alle takken weg tot aan het kortlot dit zijn de bloemknoppen en hier gaan de appels op komen.

Zomerperiode

In de zomerperiode (juli) dient het waterlot weggesnoeid te worden dit zijn de snel opgroeiende takken, knip deze helemaal weg, wanneer deze takken blijven zitten zullen ze de voeding wegnemen die de appel nodig heeft.

Appels plukken

De appels zijn meestal in de maanden augustus-september rijp om te plukken.
Wees wel op tijd voor de vogels u voor zijn.

Waarmee de appelboom snoeien

Om de appelboom goed te snoeien is het handig om goed en scherp gereedschap te gebruiken hiervoor adviseren wij de Felco 2 snoeischaar.

Appelboom bemesten

Voor een goede oogst en een gezonde appelboom dient u te bemesten.
Wij adviseren hiervoor de kunstmest Landscaperpro Flora te gebruiken. Hiermee wordt éénmalig bemest in maart - april. Kies voor landscaperpro flora, dit product geeft 8 tot 9 maanden voeding af.Top
Copyright Garden Royaal 2017 - Algemene voorwaarden
 Copyright Garden Royaal 2017