Buxus snoeien


De buxus sempervirens is een veel voorkomende haagsoort in de tuin. Er worden meters lange haagjes van geplant. De buxus wordt ook vaak in figuur geknipt, de plant leent zich hier perfect voor. De buxus is een bladhoudende heester en is winterhard.

Wanneer de buxus snoeien?

De buxus dient minimaal twee maal per jaar te worden gesnoeid om een mooie en volle haag te krijgen, zo wordt uw buxushaag of figuur mooi strak . De eerste snoeibeurt kan worden uitgevoerd eind mei begin juni en de tweede snoeibeurt in augustus- september.

Hoe de buxus snoeien?

De buxus kan op verschillende manieren worden gesnoeid. De een vindt een heggenschaar makkelijk, de ander een buxusschaar. Gemakkelijk is ook een heggenschaar op accu. Alle manieren zijn goed.

Garden Royaal snoeit de buxus op de ouderwetse manier met een buxusschaar maar hier zit veel tijd in en vergt enige handigheid. Bij grote buxus bollen en haagjes adviseren wij een heggenschaar te gebruiken of een heggenschaar op accu. Bij de wat kleinere buxus struikjes/bollen of figuurtjes kan het makkelijkst een buxusschaar worden gebruikt.

Buxus bemesten

Om uw groene buxus mooi en vol te krijgen en te houden dient u te bemesten.
Met Landscaperpro Flora kunstmest hoeft maar éénmaal te worden bemest. Deze kunstmest geeft acht tot negen maanden voeding af.Top
Copyright Garden Royaal 2017 - Algemene voorwaarden
 Copyright Garden Royaal 2017