Druif snoeien


Wat is er niet leuker als druiven uit eigen tuin . Maar wil je genieten van een lekkere en rijke druiven oogst dan dien je op tijd en goed te snoeien.
Een druif snoeien doe je fases.

Wanneer druiven snoeien?

Een druif snoeien doe je in de winter december-januari niet te laat want dan komen de sapstromen op gang. Later in de zomer pas je nogmaals een snoeibeurt toe voor een rijke oogst.

Hoe een druif snoeien?

Snoei de druif bij droog weer en als het niet vriest. Snoei alle twijgen op de gesteltak terug tot circa 5 cm ( circa 2-4 ogen).
Snoei alles dode en zieke takken weg en zorg ervoor dat de druiven takken elkaar niet raken.

In de zomer groeien uit de twijgen flinke ranken en deze dienen in de zomer weer gesnoeid te worden. Snoei de ranken terug tot het 2 bladeren na de eerste tros van de gesteltak. Als er geen tros aan de rank aanwezig is snoei je de rank terug tot 40 cm. Door de zomer snoei toe te passen behoud je een compacte druif met voldoende licht inval waardoor er minder ziekten optreden. Daarnaast kunnen de trossen beter rijpen en ontwikkelen.

Vanaf half augustus kunt u genieten van een rijke oogst door vakkundig snoeiwerk.

Waarmee snoei je een druif?

Snoeien van een druif doe je met goed gereedschap zoals een Felco 2 snoeischaar deze is handig in gebruik en licht goed in de hand en is zeer scherp.

De Druif bemesten?

Een goede bemesting proeft u terug in de druif. In het februari/maart kunt u de druif bemesten met landscaperpro flora zo voorziet u de druif van 8-9 maanden voeding.







Top
Copyright Garden Royaal 2017 - Algemene voorwaarden
 Copyright Garden Royaal 2017