Hortensia snoeien


De hortensia ofwel de Hydrangea is er in vele soorten. De meeste bloeien van juni tot september. Hydrangea macrophylla is de meest voorkomende hortensiasoort, maar steeds meer mensen kiezen voor aparte hortensia soorten zoals de Hydrangea paniculata en Hydrangea quercifolia. Daarnaast bestaan ook de klimhortensia (Hydrangea arborescens).

Wanneer de hortensia snoeien?

Om de hortensia mooi te houden is het belangrijk om goed te snoeien. Snoeien kan het beste in het voorjaar (maart - april). Als de hortensia te groot is geworden deze ook fors terug snoeien na de bloei (september).

Hoe de Hortensia snoeien?

Als de hortensia in het voorjaar wordt gesnoeid, worden eerst alle dode takken verwijderd. Vervolgens alle uitgebloeide bloemen tot net boven het blad wegsnoeien. Als laatste worden twee van de vijf oude takken weggehaald om de plant lucht en licht te geven.

Is de hortensia te groot geworden en moet deze fors worden teruggesnoeid, dan is september na de bloei- hiervoor de beste periode. De plant moet tot de helft worden teruggesnoeid, maar er moet nog wel groen aan de plant blijven zitten. Snoei vervolgens de hortensia in maart/april nogmaals op de bovengemelde manier.

Hortensia bemesten

Voor een sterke plant en rijke bloei is het van belang de hortensia te bemesten.
Bij gebruik van een kunstmest zoals Landscaperpro Flora wordt éénmaal per jaar (maart - april) bemest. De kunstmest geeft acht tot negen maanden voeding af.

Waarmee snoeien?

De hortensia snoeien kan het beste met goed betrouwbaar gereedschap zoals de Felco 2 snoeischaar. Deze snoeischaar is zeer comfortabel en makkelijk in gebruik.

Hortensia bestellen

Uw kwaliteits hortensia bestelt u bij Garden Royaal.Top
Copyright Garden Royaal 2017 - Algemene voorwaarden
 Copyright Garden Royaal 2017