Lavendel snoeien


De lavendel is een veelvoorkomende half-heester en wordt veel gebruikt in tuinen.
De lavendel groeit het beste op een zonnige en open plek en in een zanderige grond. Er zijn verschillende soorten lavendel en de ene is mooier dan de andere.
De meest voorkomende zijn lavendel angustifolia en lavendel stoefchas.
De lavendel bloeit in juli - augustus en geeft een prachtige paarse kleur in de tuin. Lavendel is winterhard maar pas op met te laat snoeien.

Wanneer de Lavendel snoeien?

In het voorjaar (maart/april) moet de lavendel goed worden teruggesnoeid. De meeste mensen laten de lavendel te lang en snoeien de lavendel nooit echt goed terug. Een goede snoeibeurt in het voorjaar zorgt ervoor dat de lavendel jong blijft en niet te houterig wordt.

De lavendel in het voorjaar terug snoeien tot circa tien cm boven de grond, waarbij het belangrijk is dat er groene aanwas blijft zitten voor een goede uitloop..

Als de lavendel is uitgebloeid (augustus/september) kunnen de oude bloemen er af worden gesnoeid en kan de plant in vorm worden gebracht. Dit kan het beste doen met een goede heggenschaar.

De lavendel bemesten

Om een goede sterke plant en met rijke bloei te krijgen is mesten belangrijk.  Met Landscaperpro Flora, een kunstmest, wordt éénmaal per jaar bemest (maart - apri). Deze voedingskorrels geven dan acht tot negen maanden voeding af.Top
Copyright Garden Royaal 2017 - Algemene voorwaarden
 Copyright Garden Royaal 2017