Rozen snoeien


Rozen zijn er in vele kleuren en soorten en rozen kom je bijna in elke tuin tegen. Je hebt verschillende soorten zoals o.a. de klimroos, struikroos en stamroos. De rozen soorten dienen op andere manieren gesnoeid te worden hieronder leg ik het uit.

Wanneer rozen snoeien?

Rozen snoeien doe je na de rond maart/april als de vorst weg is. Hoe later je de rozen snoeit hoe later ze bloeien. Vroeger als maart is niet verstandig omdat de rozen dan meer kans hebben op ziekten.

Klimrozen Snoeien

Snoei alle zijtakjes die aan de hoofdtakken zitten tot circa 3 cm af en zorg dat je de hoofdtakken laat zitten. Dood hout dien je ook af te snoeien.

Stamrozen snoeien

Stamrozen hebben meestal een bolvormige pruik en je snoeit alle takken weg tot 10-15 cm boven stam weg. Snoei de takken die naar binnen groeien weg en takken die tegen elkaar groeien ook. Snoei ook allee dode takken weg.

Struikrozen snoeien

Struikrozen snoeien is eigenlijk hetzelfde als stamrozen alleen snoei je alle takken tot 10-15 cm boven de grond weg en snoei je alle schurende takjes weg en de takken die naar binnen groeien. Snoei ook al het dode hout eruit.

Als de rozen in bloei zijn knip je de uitgebloeide bloemen weg tot boven het eerste vijfde blad.

Waarmee rozen snoeien?

Als je rozen gaat snoeien zorg er dan voor dat je handen beschermd zijn tegen de doorns en draag dus goede handschoenen. Verder is het belangrijk om een goede snoeischaar te gebruiken die goed scherp is. Wij adviseren u de Felco 2 snoeischaar.

Rozen bemesten

Bemest uw rozen in maart met Landscaperpro Flora een kunstmest.Top
Copyright Garden Royaal 2017 - Algemene voorwaarden
 Copyright Garden Royaal 2017