Vlinderstruik snoeien


De vlinderstruik ofwel Buddleia davidii is een struik die in veel tuinen staat omdat het vlinders en bijen aantrekt. De vlinderstuik is een rijke bloeier en komt voor in verschillende kleuren zoals roze, paars, wit, rood en geel. De bloeitijd is juli tot oktober. De struik kan wel drie meter hoog worden. De vlinderstruik is winterhard maar wel bladverliezend.

Wanneer de vlinderstuik snoeien

De vlinderstruik wordt gesnoeid in maart - april als het niet vriest. De vlinderstuik kan dan fors worden teruggesnoeid tot circa 30 - 50 cm vanaf de grond. Het is wel belangrijk dat er nog groene aanwas blijft zitten anders bestaat de kans dat de struik het niet overleeft.

In de zomer als de vlinderstruik bloeit is het belangrijk dat de uitgebloeide bloemen eruit worden gesnoeid tot net boven het blad, zo komen er weer nieuwe bloemen tot ontwikkeling en zal de struik langer bloeien.

Hoe de vlinderstruik snoeien

De vlinderstruik is het makkelijkste te snoeien met een goede scherpe snoeischaar of een takkenschaar. wij adviseren u hiervoor de Felco 2 snoeischaar of een felco takkenschaar.

Vlinderstuik bemesten

Net als alle andere beplanting is het ook bij de vlinderstruik belangrijk om de juiste bemesting te gebruiken en in de juiste periode. De vlinderstuik kan worden bemest in maart - april met Landscaperpro Flora.Top
Copyright Garden Royaal 2017 - Algemene voorwaarden
 Copyright Garden Royaal 2017